Липса на свидетели и вещи лица забавя  делото за Руслан

...
Липса на свидетели и вещи лица забавя  делото за Руслан
Коментари Харесай

Липса на свидетели бави делото за стрелба в Асеновград с пострадала полицайка

Липса на очевидци и движимости лица забавя  делото за Руслан Тодоров, който се опита да убие собствен комшия в Асеновград, вследствие, на което пострада и полицайка. Това стана ясно на съвещание, извършено преди няколко дни, където същите не са се явили. В правосъдната зала е станало ясно, че някои от очевидците са неоткриваеми и за идващото съвещание ще бъде направена информация от БДС, с цел да стане ясно дали 5-мата изчезнали очевидци са напуснали рамките на страната. Ако те не се явят на идващото съвещание ще бъде изтънчено тяхното наложително докарване. Припомняме, че двете обвинявания против мъжа са за тежки умишлени закононарушения, като наказването за опит за ликвидиране е отнемане от независимост от 10 до 20 години. 
Прочетете още
Към момента Руслан е с наложена мярка за неотклонение " гаранция " в размер от 3 хиляди лв. и със възбрана да напуща рамките на страната. По време на извършеното дело обаче, отбраната му изиска от окръжните магистрати да бъде анулирана възбраната на Руслан да излиза отвън страната, тъй като той изкарва прехраната си като работил в Германия или търгувал с облекла от Турция. Магистратите обаче не почетоха настояването.

Припомняме, че Руслан не призна виновността си пред съда и пожела правосъдният развой против него да протече по общия ред с разпит на всички очевидци и движимости лица. В предходното съвещание потърпевшият Христо Иванов и отбраната му юрист Димитър Колев предявиха молба, която съдът одобри и той бе конституиран като частен обвинител.

Припомняме, че Руслан, който е осъждан, живеел в Асеновград дружно със брачната половинка си и трите им деца. Той и татко му били във омраза от години със съседи от години.  Често възниквали кавги и сбивания между семействата. На 16 декември 2022 година още веднъж зародил спор сред двата враждуващи рода. Поводът бил отправени обиди и закани от бащата на Руслан към мъж от другата рода и фамилията му. Стигнало се до всеобщо сборичкване с дървени колове и железни прътове. 

Бащата на Руслан бил ударен по време на абсурда. Когато схванал за това, мъжът излязъл на улицата. Приближил се до жертвата си и го прострелял с военен револвер, с което създал опасност да пострадат и още четири лица – три дами и едни мъж, намиращи се наоколо.  Пострадалият е бил откаран в болница, където е претърпял животоспасяваща интервенция.

Инцидента пострада още един мъж и полицайка, която е изпълнявала служебните си отговорности. Жената е била нападната от двете ромски семейства, които са влезнали в кавга след приложимост на алкохол. Тя има повърхностна рана, като са били счупени и стъклата на две полицейски коли. 

По делото е налично и умозаключение на физико – химическа експертиза, от която се открива, че по облеклата и по ръцете на обвинения, са открити микрочастици, които по състав подхождат с частиците, открити в цевта на револвера, конфискуван от местопроизшествието, с който са били възпроизведени изстрелите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР